viernes, 15 de mayo de 2009

Marga Sanz (EU): “Camps ja està sentenciat políticament”

La coordinadora d’EUPV manifesta que la dimissió de Camps “ha de produir-se al marge de la resolució del procés judicial. Els nombrosos contractes de les empreses vinculades al cas Gürtel amb la Generalitat Valenciana fan palès la relació d’aquest govern amb la trama corrupta. I el fet que el Consell no haja entregat documentació sobre aquestos contractes i sobre la ramificació d’aquestes empreses en el govern, posa en estat d’emergència democràtica a la institució. En qualsevol altre país, el president ja haguera dimitit”.
Sanz considera que el president del Consell “haurà de dimitir, no sols pels famosos tratges. La urgència per a que abandone el seu càrrec, és que, com està summament provat, el seu govern ha estat contractant de manera reiterada i des de quasi totes les conselleries i algunes empreses públiques de la Generalitat, els serveis de les empreses vinculades a la trama Gürtel”.

La coordinadora d’EUPV critica: “el més greu de tot és que durant setmanes hem assistit a pàgines i pàgines de mitjans de comunicació que publiquen l’existència d’aquestos contractes, i hem hagut de fer-ho a través dels mitjans perquè el Consell segueix obstaculitzant la tasca de control de l’oposició i no se’ns està entregant la documentació d’aquestos contractes que clarament existeixen”.

Sanz entén que Camps “ha de deixar el seu càrrec perquè no compleix amb la transparència de la que sempre fa gala. Si realment no hi ha res, com ell assegura sense parar, ens preguntem per què no fa públic eixos contractes, per què no explica quan, com i per quants diners es feren, per què molts d’ells han estat menors... tot un seguit de preguntes que segueixen sense obtenir resposta”.