miércoles, 17 de junio de 2009

EUPV considera les eleccions europees “el final d’un cicle polític” i enceta el treball cap al 2011 com l’única alternativa al bipartidisme

La Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià es va reunir ahir a la vesprada per analitzar els resultats de les eleccions europees, que van confirmar “EUPV com la tercera força política del País Valencià i única alternativa al bipartidisme des de l’esquerra”, afirma Blanco.
Segons el seu portaveu, l’Executiva d’EUPV considera les eleccions europees “un punt d’inflexió que marca el final d’un cicle polític per a l’organització, tant al País Valencià com a nivell estatal. A partir d’ara, sobre la unitat i la cohesió interna aconseguides després de la IX Assemblea d’IU, anem a treballar per aconseguir superar el repte del 2011”.
L’òrgan executiu de la formació d’esquerres valora molt positivament que “la campanya de les eleccions europees ha servit per revitalitzar col·lectius locals i començar a formar-ne de nous”, i això s’ha traduït en “una recuperació electoral en molts pobles on s’havia patit una pèrdua de militància i que ara s’han revitalitzat”, diu Ignacio Blanco.
El Consell Polític Nacional que tindrà lloc a Alacant el proper dissabte 13 de juny debatrà i votarà un informe de la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, on a més de l’anàlisi dels resultats electorals es fa una proposta de línies prioritàries de treball per al nou cicle polític. Entre aquestes, destaca la tasca d’extensió organitzativa, ja encetada des de la darrera Assemblea d’EUPV, amb l’objectiu d’aconseguir “un col·lectiu en cada municipi, i una llista electoral per cada col·lectiu”.
Així mateix, es plantejarà la convocatòria d’un procés obert a la ciutadania i als moviments socials per debatre “alternatives clares i concretes a les nefastes polítiques del PP i les seues conseqüències, des de l’exigència de la regeneració democràtica i la defensa de l’ètica en la vida pública valenciana”, que concloga amb l’elaboració participativa d’un “programa alternatiu d’esquerres i ecologista per al País Valencià”, informa el portaveu de la Comissió Executiva d’EUPV.