martes, 28 de julio de 2009

Quasi un centenar de participants de la Universitat d’Estiu de l’Esquerra Europea signen una resolució de recolzament i defensa del Cabanyal

Entre els signants es troben diversos eurodiputats, diputats de diferents països d’Europa, així com regidors i membres de les executives de partits de l’Esquerra Europea. La resolució, segons explica el coordinador d’EUPV a València, Amadeu Sanchis, exigeix la paralització immediata del projecte i la posada en marxa d’un pla de rehabilitació integral de Cabanyal.

Els participants de la Universitat d’Estiu de l’Esquerra Europea -celebrada a València aquest cap de setmana i que ha reunit a representants d’una trentena de partits polítics procedents de quasi 20 països-, visitaren el passat dissabte el barri del Cabanyal i es reuniren amb la plataforma Salvem el Cabanyal. La resolució ha sorgit d’aquesta visita i mostra el recolzament i solidaritat amb la plataforma en la seua lluita contra la destrucció de l’històric barri prevista en el pla de prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez.
Sanchis afirma que amb aquest compromís signat “els participants de la Universitat mostren també el rebuig a un pla que suposa l’abandonament sistemàtic de tot un barri de València i l’espoli patrimonial a través de la destrucció de 1.651 habitatges”. La resolució denuncia a més “l’assetjament al què l’Ajuntament de València està sotmetent al veïns i veïnes, qui estan patint els enderrocaments efectuats per ordre municipal i la merma en el patrimoni històric que això suposa”.
El document exigeix la paralització immediata del projecte i la posada en marxa d’un pla de rehabilitació integral per a la zona del Cabanyal, “preservant un bé d’interès cultural que és patrimoni de tots i totes, defensant el passat i apostant per un futur sostenible per al barri, així com exigint a la Generalitat Valenciana que torne a declarar zona BIC al Cabanyal”, explica el coordinador d’EUPV.
Per últim, i davant el pronunciament del Tribunal Suprem, la resolució demana que el Ministeri de Cultura elabore amb la màxima urgència l’informe sol·licitat per aquest tribunal per a que es declare que el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal suposa un espoli del Patrimoni Històric Espanyol.