miércoles, 29 de abril de 2009

Esquerra Unida presenta en Castelló a Esther Sanz como a candidata a les Eleccions Europees

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha presentat aquest matí a Castelló, la candidata d’EUPV en les llistes de IU a les Eleccions Europees, Esther López Barceló, la qual figura en el lloc número 4 en la llista de la coalició amb ICVerds i Izquierda Republicana. López Barceló ha fet una crida a la participació en aquestos comicis i ha destacat que el programa de IU durà a Europa problemes com la lluita contra la crisi i contra la mercantilització de l’educació.López Barceló és alacantina, té 25 anys, llicenciada en Història i arqueòloga i està vinculada als moviments de la Memòria Històrica. La candidata de IU ha destacat aquest matí que el programa electoral de IU contempla propostes laborals importants com l’establiment de les 35 hores setmanals, la pujada del salari mínim europeu i la nacionalització dels sectors estratègics econòmics.
La candidata ha assenyalat que la tasca de IU en Europa “és necessària, perquè som qui alcem la veu pel reforçament dels drets dels immigrants, qui estem en contra de la mercantilització de l’educació, qui hem mantingut posicions contràries a directives com la de la vergonya, i que hem lluitat contra el desgavell urbanístic, recolzant, a diferència de PSOE i PP, l’informe Auken”.
López Barceló ha afirmat la urgència d’una “Europa social i de la pau” i ha destacat que les Eleccions Europees, “són molt importants. No són uns comicis de pas, ens donen l’espai supranacional per fer escoltar la nostra veu”.