lunes, 25 de mayo de 2009

Esquerra Unida seguirà exigint el compliment de la directiva europea en defensa del Xúquer

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, s’ha reunit aquesta vesprada a Polinyà de Xúquer amb representants del col·lectiu Xúquer Viu, a qui ha presentat les propostes mediambientals de la formació d’esquerres al Parlament Europeu. Sanz ha coincidit amb la plataforma en la preocupació per delicada salut que travessa el Xúquer, “un riu pel qual les administracions s’han preocupat molt poc i la prova és l’acumulació de brutícia i la delicada salut del seu ecosistema”.

La coordinadora d’EUPV ha assenyalat que és “imprescindible” elaborar el nou pla de Conca del Xúquer en compliment de la Directiva Marc de l’Aigua, “perquè la situació sota mínims del cabdal del Xúquer és conseqüència de la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa, fruit del pacte Bono-Zaplana, i de la paralització provocada per la discussió entre la Junta de Comunitats de Castella la Manxa i la Junta de regants de la Manxa Oriental, front a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la delimitació de la conca”.

Esquerra Unida considera que l’únic criteri científic i racional a seguir és “el marcat per la Directiva Marc de l’Aigua que és llei des del 2003 i segons el qual l’Albufera forma part de la conca, en contra de la pretensió inadmissible de destruir l’Albufera per part de Castella la Manxa, no volent incorporar el cabdal necessari per a mantenir aquesta zona humida”.
Sanz ha recalcat que les administracions tant locals com autonòmiques i la central, “són responsables directes de la situació d’extrema gravetat a la què ha arribat el Xúquer”. Esquerra Unida fa una crida urgent al compliment de la Directiva Marc de l’Aigua que proporcionarà el manteniment del cabdal ecològic del riu