viernes, 22 de mayo de 2009

EUPV i CCOO coincideixen en demanar una rectificació de les polítiques neoliberals de la UE amb l’objectiu de protegir l’ocupació

La primera reunió entre les direccions d’ambdues organitzacions, després dels respectius processos congressuals, ha servit també per a la presentació del programa electoral d’Esquerra Unida a les Eleccions Europees i per posar damunt la taula la coincidència de CCOO-PV i d’EUPV en la lluita contra la crisi.

Aquest matí ha tingut lloc a la seu de CCOO del País Valencià la primera reunió entre la nova direcció del sindicat, encapçalada pel seu secretari general Paco Molina, i la direcció d’Esquerra Unida, amb la coordinadora Marga Sanz al front.

Els representants del sindicat i de la formació d’esquerres han intercanviat impressions i compartit coincidències sobre l’actual moment de crisi econòmica que està afectant greument a l’ocupació, amb més de 4 milions de persones aturades a tot l’Estat i mig milió al País Valencià. CCOO i EUPV han coincidit en reclamar “un apuntalament de l’economia, que s’adrece a la defensa dels treballadors, del nostre medi, de la nostra cultura”, en paraules de Paco Molina. Marga Sanz ha afegit que la situació que en aquestos moments vivim “és absolutament precària. Necessitem urgentment polítiques de cohesió i de defensa de l’ocupació”.

La reunió també ha servit perquè Esquerra Unida presentara al sindicat el seu programa electoral per a les eleccions europees. Sanz ha assenyalat que aquest programa “té com a eix fonamental la lluita contra la crisi i per això plantegem propostes i iniciatives que van encaminades a la protecció de l’ocupació, la defensa dels drets laborals i socials, el reforçament dels serveis públics i l’avanç, en definitiva, cap a un model econòmic i social que vetlle per la sostenibilitat mediambiental i pel treball de qualitat”.
Tant CCOO com EUPV han fet una crida a la participació dels treballadors i les treballadores en les eleccions europees, per “construir entre tots i totes una Europa més social, que siga un motor de progrés i benestar. Cal un sistema financer que reforce l’economia social de mercat a Europa, una política de cohesió per combatre l’exclusió social i que respecte els drets fonamentals”, ha afirmat Molina.