miércoles, 20 de mayo de 2009

Willy Meyer (IU): “La negativa de Camps a presentar la seua dimissió està provocant en la ciutadania la pèrdua total de confiança en les institucions”

El candidat de IU a les Eleccions Europees del pròxim 7 de juny ha realitzat aquestes declaracions aquest matí a la Vall d’Uixò, on ha comparegut junt a la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz. Meyer ha assegurat que l’estat d’emergència democràtica que està vivint el País Valencià “és conseqüència de la mancança de depuració de responsabilitats i de dimissions, les quals haurien d’estar encapçalades per la del president de la Generalitat Valenciana. Aquesta situació està generant una desconfiança absoluta dels ciutadans i ciutadanes respecte a la classe política”.

D’altra banda, Meyer ha destacat que de cara als comicis europeus “ens preocupa seriosament l’abstenció. IU té el repte de recuperar la credibilitat, incentivar la participació, mobilitzar als ciutadans i ciutadanes que estan patint durament aquesta crisi que arrossega a milions d’aturats”.

El programa electoral de IU se centra en la lluita contra la crisi. “Estem davant una situació d’emergència en la UE, provocada per la destrucció de l’ocupació. Espanya lidera les xifres de l’atur i els responsables directes són el PP i PSOE, els quals han fracassat en les estratègies de crear llocs de treball, han deixat de costat els sectors productius, han privatitzat tots els sectors estratègics de l’economia (el financer, el industrial, l’energètic). Des de IU apostem per rescatar la intervenció en l’economia i per canviar realment el model econòmic, el qual ha quedat demostrat que ha fracassat”, ha afirmat el candidat de IU.

Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha concretat que a la comarca de la Plana Baixa, una de les ciutats més afectades per la crisi, “és precisament la Vall d’Uixó, on s’ha triplicat l’atur. Recordem a més que Castelló se situa al capdavant en les xifres de l’atur. Aquesta província està patint eixe model econòmic basat en la construcció i en l’especulació, que ha generat treball precari i sous baixíssims. Vall d’Uixó està patint aquest model amb moltes famílies afectades”.

Sanz ha afegit que els responsables polítics de promoure aquest model “estan ara mirant cap a altre costat, preocupats per les causes judicials on estan implicats, com el cas Gürtel i a Castelló el cas Fabra, a qui ara hem de sumar-lo el de Vicent Aparici, acusat d’un delicte mediambiental pels abocaments en el Garrut”.
“Volem que la política torne als ciutadans, estiga al seu servei. Les Eleccions Europees són una oportunitat per construir una Europa social, dels treballadors i dels pobles. Eixa Europa sols la defensa l’esquerra”, ha conclòs Sanz.