martes, 23 de junio de 2009

Esquerra Unida insta a PP i PSOE a “deixar de donar classes de decència política”

Marga Sanz (EU): A Ricardo Costa s’ha de recordar-li allò de “Li diu el mort al degollat, qui t’ha fet aquest forat?”

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha criticat durament les paraules del portaveu del PP, Ricardo Costa, instant a la dimissió de l’alcalde d’Elx i apel·lant a la decència política: “És indignant escoltar com PP i PSOE es donen classes de saber estar polític i honradesa, quan uns i altres estan vinculats a casos de corrupció. Les dimissions han de produir-se quan els casos arriben al jutjat, i és intolerable que els implicats s’esperen, asseguts en els seus càrrecs, a que els tribunals es pronuncien”.
Esquerra Unida ha assenyalat que tant PP com PSOE “estan oferint un espectacle lamentable a la ciutadania, exigint-se dimissions uns als altres sense moure un sols pas per la seua part. El portaveu del PP, Ricardo Costa, deuria fer-se mirar aquell vell refrany de: Li diu el mort al degollat, qui t’ha fet aquest forat? Ens preguntem amb quines condicions es troba per demanar responsabilitats quan ell no assumeix les seues”.
Sanz manifesta que l’actuació del PP i el PSOE és “absolutament interessada i hipòcrita, perquè mentre el cas Gürtel té implicat a la plana major del PP, i el PSOE no ha fet cap moviment per apartar del càrrec a l’alcalde d’Elx, no sols no formalitzen dimissions, sinó que impedeixen que mesures com la presentada per Esquerra Unida aquesta setmana en les Corts, per a que s’establisquen mesures de transparència política, es tombada sense que els tremole el pols”.
La coordinadora de la formació d’esquerres entén que aquesta transparència política “ha de veure’s amb actuacions com la que ha proposat Esquerra Unida. Si tan honrats i tan ètics són des del PP i PSOE, deuria resultar-los fàcil depurar reponsabilitats i eliminar sospites de les institucions públiques que representen. D’altra manera, l’ombra segueix permanentment sobre ells i és un engany als ciutadans i ciutadanes”.