martes, 23 de junio de 2009

Esquerra Unida mostra el seu recolzament als treballadors dels mitjans de comunicació “durament afectats per la crisi”

La formació d’esquerres instarà al Consell a concedir ajudes per al sector
La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha manifestat que la formació d’esquerres “està al costat dels periodistes i treballadors dels mitjans de comunicació valencians, els quals estan patint de manera molt greu la crisi, amb comiats i expedients de regulació que estan atorgant-se de manera poc clara a empreses del sector que tenen beneficis. Des d’EUPV venim advertint des de fa mesos, que l’administració no pot donar llum verda a aquestos tipus d’expedients”. Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes en les Corts Valencianes “per conèixer si el Consell té previst la concessió d’ajudes per aquest sector, ja que fa sols uns dies el PP es negà a aprovar una sèrie de mesures que recolzaven, precisament, el sector de la premsa escrita”.
Esquerra Unida considera que la situació que està donant-se a la premsa “és fruit d’una política desorbitada de comiats que no està trobant cap frenada per part de l’administració pública. Fa mesos que Esquerra Unida preguntà al conseller sobre els criteris que estava seguint el govern valencià en l’aprovació dels ERO presentats per tots arreu del País Valencià, i encara estem esperant una resposta clara”, explica Sanz.

Per a la coordinadora d’EUPV “els camins per aturar les dures conseqüències de la crisi no sols passarien, òbviament, per controlar el comiats i els ERO, sinó també per l’establiment, per part del Consell, d’una sèrie de mesures, entre elles, per exemple, que la publicitat institucional tingués un repartiment equitatiu entre els diferents mitjans de comunicació”.

Sanz afegeix: “El PP ha mostrat la seua desídia pels treballadors i treballadores en l’atur. I en el cas del sector comunicatiu, la setmana passada, sense anar més lluny, va ser incapaç de recolzar una moció que instava al Consell a ajudar al sector de la premsa escrita”.
Esquerra Unida ha anunciat que s’adreçarà a les Corts Valencianes, a través d’una sèrie de preguntes escrites, “en les què exigirem conèixer si el govern té previst, concedir algun tipus d’ajuda a aquest sector, vital en qualsevol societat democràtica”.