jueves, 2 de julio de 2009

Esquerra Unida es reuneix amb la nova direcció de UGT-PV

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, junt al secretari d’organització, Guillermo Sampedro i el responsable de relacions polítiques i sindicals, Amadeu Sanchis, han mantingut aquest matí una reunió amb diversos representants de la nova direcció del sindicat UGT-PV, encapçalada pel secretari general, Conrado Hernández. Ambdues formacions han coincidit en destacar les conseqüències gravíssimes que està provocant la crisi en el món laboral. Sanz ha assenyalat la necessitat “del treball estable i de la inversió pública com a mecanismes per combatre aquesta crisi”.
La reunió entre Esquerra Unida i UGT-PV ha servit també per donar a conèixer a la formació d’esquerres, la nova direcció del sindicat, encapçalada ara per Conrado Hernández. Per la seua banda, la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha assegurat que aquest encontre “fa palès la continuïtat de les bones relacions i de la col·laboració d’EUPV amb UGT-PV. Tots dos creem que en aquestos moments de crisi, és necessari la trobada de les formacions polítiques d’esquerres i dels sindicats de classe, perquè nosaltres tenim moltes respostes que donar”.

Entre aquestes respostes, tant UGT com EUPV, han assenyalat com a trascendentals, una major inversió pública: “cal que l’administració s’implique en la defensa i la inversió dels serveis públics, així com que camine cap a un model productiu generador de riquesa i de treball estable i de qualitat”, ha apuntat Sanz.

Hernández ha afegit que altres de les mesures per aplicar en aquesta època de crisi, serien “la defensa d’aquells que no tenen prestació laboral i l’aplicació de la Llei de Dependència, la qual generaria molts llocs de treball que a més cobririen les necessitats d’aquestos col·lectius”, ha explicat el secretari general de la UGT-PV.

EUPV i UGT han tractat també altres qüestions i preocupacions per a les dos formacions. Han realitzat un anàlisi de la situació de la Ford davant els expedients de regulació que estan afectant a molts treballadors, així com del sector industrial tradicional, centrant-se en la necessitat de defensar la ceràmica, el calcer o la fusta.