jueves, 2 de julio de 2009

Esquerra Unida condemna el colp d’estat a Hondures

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha manifestat el recolzament de la formació d’esquerres a la concentració convocada aquesta vesprada a les 19H davant el consolat d’Hondures a València, per mostrar el rebuig al colp d’estat militar produït a Hondures.
La direcció d’Esquerra Unida ha condemnat l’atac a la democràcia executat per les forces armades contra el president Zelaya: “aquest colp d’estat ha truncat les aspiracions democràtiques dels hondurenys, els quals anaven a realitzar una enquesta popular amb l’objectiu, precisament, d’aconseguir una major participació democràtica en el país”, explica Sanz.

Esquerra Unida participarà aquesta vesprada en la concentració que es realitzarà a la plaça d’Hondures de València “per exigir que es restablesca l’ordre constitucional i el president Zelaya torne a Hondures a desenvolupar les funcions que la llei li ha atorgat i a seguir defensant els obrers i camperols com ha fet fins ara”.

La direcció de la formación d’esquerres considera que aquest colp d’estat “ha estat produït per la dreta més recalcitrant, qui pretén consolidar una oligarquia nacional i imposar amb la força militar una dictadura”. Esquerra Unida ha fet una crida a tots els moviments socials i de solidaritat i a tota la ciutadania perquè se sumen a la protesta.