viernes, 26 de junio de 2009

Esquerra Unida se suma a la reivindicació per una educació en igualtat en el Dia de l’Orgull Gay

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha mostrat el recolzament de la formació d’esquerres i la seua participació en la manifestació convocada per a demà a les 19’30h en el Parterre amb motiu del Dia de l’Orgull Gay. “El lema d’enguany, Per una Escola sense Armaris, reflexa la necessitat de fomentar l’educació en igualtat a les nostres escoles. L’educació és la millor forma de lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. La nostra societat requereix d’una educació que proporcione la diversitat afectivo-sexual entre els alumnes”.
Esquerra Unida considera necessari que, tal i com exigeixen els col·lectius LGTB, les administracions “han de comprometre’s seriosament a aplicar eixa diversitat sexual en el currículum escolar. Els avanços en les mesures legislatives, com és el cas del matrimoni entre persones del mateix sexe, han de venir acompanyades també d’avanços socials, i l’educació ha de ser el primer d’ells per la rellevància fonamental que té en la transformació de la societat”.

Sanz ha acusat al PP valencià de “no comprometre’s en absolut en eixa tasca per aconseguir la diversitat en cap àmbit. El boicot a la impartició de l’assignatura Educació per a la Ciutadania, és un d’ells, per no mencionar els handicaps constants que posen per tot arreu. L’últim cas el tenim hui a la premsa: la denúncia d’Esquerra Unida en la Pobla Llarga, on l’alcalde del PP ha emès una ordre per la qual impedeix celebrar bodes civils els caps de setmana. Curiosament, aquesta ordre va estar emesa un dia després que una parella gay demanara casar-se en l’ajuntament un dissabte de juliol”.

La coordinadora d’EUPV assegura que la formació d’esquerres “seguirà exigint la plena igualtat de tots i totes en la nostra societat. Seguirem reivindicant els drets de les persones LGTB i exigint els avanços necessaris cap a una societat totalment igualitària”.