martes, 14 de julio de 2009

Marga Sanz (EU): “El PP ha arribat al límit suggerint la modificació del delicte de suborn del Codi Penal”

La coordinadora d’EUPV ha manifestat la seua indignació per les declaracions d’alguns dirigents del PP –entre ells, Rita Barberà- “els quals han arribat a suggerir que es modifique el Codi Penal per a que Camps no seguisca imputat per un delicte de suborn. Ens sembla extremadament greu als límits que està arribant el PP, intentant qüestionar la llei per aconseguir salvar al president de la Generalitat i creant un clima propici a la impunitat, on els comportaments il·legals dels polítics campen al seu gust i sense cap tipus de càstig”.
Sanz ha qualificat les paraules de Barberà i les de Mª Dolores de Cospedal “de total despropòsit. Mai hem presenciat declaracions d’aquest tipus, on s’exculpen els presumptes comportaments corruptes, on es busca totes les estratègies, de manera pelegrina, per a que un polític no pague pel seu incompliment de la llei”.
Esquerra Unida entén que el PP “pretén introduir una espècie de lletra menuda incomprensible per a intoxicar a l’opinió pública i que els ciutadans dubten entre el que es correcte, ètic i legal i el que no ho és. Però no existeixen tonalitats diferents en el delicte de suborn i Camps està acusat de suborn sense tebieses”.Per a Sanz, el clima que està creant el PP al País Valencià “és cada vegada més semblant a aquelles èpoques sense democràcia on no importava el que els polítics feren, si estava dins o no de la llei, perquè la impunitat regnava sobre ells i tot es perdonava a colp de plebiscit”, critica