jueves, 2 de julio de 2009

Marga Sanz (EU): “La Generalitat i el Govern Central estan donant l’esquena als treballadors de la Ford”

La coordinadora d’EUPV afirma que la factoria d’Almussafes “està pagant el reajustament de les fàbriques de Ford de tota Europa. La Generalitat i el Govern Central estan permetent que una empresa que sols l’any passat ingressà beneficis per un total de 1.000 milions d’euros i experimentà una baixada en les vendes de malgrat el 7%, presente en Almussafes un expedient de regulació d’ocupació rere altre. Hem de dir prou a aquestos comiats i exigim que les administracions actuen d’una vegada per totes”.
Sanz denuncia que els expedients de regulació d’ocupació que està presentant Ford Almussafes “estan finançant-se amb diners públics i per això hem d’exigir responsabilitats a les administracions, qui estan permetent que centenars de treballadors es queden sense feina”.
Per a Esquerra Unida, la situació que està donant-se a Almussafes “és summament preocupant, perquè la factoria de la Ribera assumeix el reajustament de la producció de tota Ford Europa, en una proporció alarmant que arriba a un 44’83% menys, mentre que Ford Europa ens els cinc primers mesos d’aquest any sols ha deixat de vendre un 6’63% menys. Aquestes xifres les està pagant Almussafes i és totalment injust”.Sanz afegeix que és l’administració autonòmica i la central, “les què han de negociar amb l’empresa per poder arribar a un acord i que es mantinguen els llocs de treball. De moment no hem vist cap moviment per part d’aquestes i els treballadors segueixen anant-se’n al carrer”, critica.