viernes, 23 de octubre de 2009

Esquerra Unida exigeix al Consell que elabore immediatament un pla de xoc contra l’atur

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, ha manifestat que les dades de l’atur, fetes públiques hui per la Enquesta de Població Activa, “han situat al País Valencià de nou encapçalant en segon lloc les xifres de desocupació de tot l’Estat. Es tracta ja d’una situació d’emergència a la què la Generalitat ha de fer front i posar mesures immediates, per això li exigim que pose en marxa accions com l’elaboració d’un pla d’ocupació pública que contemple la contractació de persones aturades per a la prestació de determinats serveis”.

Sanz explica que aquest pla d’ocupació pública “crearia contractes per a la prestació de serveis de caràcter social i mediambiental vinculats a programes de formació, com per exemple d’aplicació de la llei de dependència o de repoblació forestal. A més contemplaria la dotació adequada de personal en les administracions públiques per a eliminar la temporalitat, reduint el paper que juguen actualment els interins”.

Des d’Esquerra Unida consideren també necessari, dins d’aquest pla de xoc contra l’atur, el recolzament a les xicotetes i mitjanes empreses “les quals generen ocupació i estan patint el retard en l’arribada d’ajudes financeres. A més, entenem que el Consell ha de canviar la seua política respecte la concessió d’Expedients de Regulació d’Ocupació i no concedir-ne a empreses amb beneficis durant els exercicis anteriors”.

La diputada d’EUPV assenyala que altres mesures com l’aplicació “d’una vegada per totes” de la renda garantida de ciutadania “permetria un suport econòmic a les famílies més afectades per l’atur”. Per a Sanz, el govern del PP “es va omplir la boca amb el famós Pla Confiança i encara no hem vist res d’ell. El que hauria de fer és vigilar estrictament que les obres que s’adjudiquen complisquen en la creació de la quantitat de llocs de treball”.

La dirigent d’esquerres assenyala: “li demanem directament a Camps que atenga de manera seriosa i urgent l’elevat atur al País Valencià, el qual continua pujant, a diferència d’altres comunitats i que deixe d’una vegada per totes les seues altres prioritats que sols beneficien a uns pocs i no a l’ampla majoria dels valencians i valencians, preocupats per les duríssimes conseqüències d’aquesta crisi”.