lunes, 19 de octubre de 2009

Esquerra Unida presenta demà la Convocatòria Ciutadana pel País Valencià

A l’acte assistiran representants de les organitzacions sindicals, socials i culturals més importants del País Valencià, així com alguns dels sindicalistes, professors universitaris, i persones del món de la cultura, l’ensenyament i els moviments socials que han manifestat la seua adhesió a l’estratègia d’EUPV per a enfortir una alternativa d’esquerres al País Valencià.

Demà dimarts 20 d’octubre, a les 19:30 hores, tindrà lloc al col·legi major Rector Peset de la Universitat de València la presentació de la Convocatòria Ciutadana pel País Valencià. Es tracta de la proposta estratègica d’EUPV que, segons el seu Manifest, pretén “convocar les persones que s’identifiquen amb l’esquerra alternativa i que en aquests moments no troben suficients motius per col·laborar activament a enfrontar-se políticament amb el neoliberalisme i la corrupció”. Aquesta convocatòria ha de representar “els diferents matisos ideològics (socialdemòcrates, comunistes, llibertaris, republicans...), els diferents moviments socials (sindical, ecologista, feminista...) i les diferents adscripcions identitàries (des del federalisme fins el nacionalisme d’esquerres)”.

Fins el moment han manifestat públicament el seu suport a la Convocatòria Ciutadana pel País Valencià destacats sindicalistes com Joan Sifre, ex secretari general de CCOO PV, i diversos membres de l’actual direcció d’eixe sindicat, així com de les federacions i unions intercomarcals que la composen. També firmen el manifest representants en diversos comités d’empresa, així com militants del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STE-PV) i del Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), ambdós sindicats integrats a la Intersindical Valenciana.

De l’àmbit de l’ensenyament i la investigació, hi apareixen prop d’una trentena de catedràtics i professors de les Universitats públiques valencianes.

Del món de la cultura manifesten el seu suport a la Convocatòria Ciutadana pintors com Antoni Miró i Joan Genovés, escriptors com Enrique Cerdán Tato i Ángeles Cáceres, periodistes com Pascual Serrano, així com músics, directors de cine i activistes culturals.

També manifesten la seua adhesió representants de moviments socials de tot tipus, des de l’associacionisme veïnal fins al republicanisme i la reivindicació de la memòria històrica, així com activistes LGTB, cooperants d’ONG i membres de col·lectius d’immigrants.

El text íntegre del manifest i el llistat provisional d’adhesions es pot trobar a www.convocatoriaciutadana.org.