martes, 13 de octubre de 2009

Marga Sanz (EU): “El PP busca un cap de turc en la destitució de Costa per estalviar-se la dimissió de Camps”

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, ha qualificat “d’espectable lamentable el que va oferir ahir el PP valencià i especialment Camps, qui contra les cordes, acceptà in extremis cessar el pròxim dimarts al secretari general del PPCV Ricardo Costa. Ens resulta vergonyós assistir a aquest circ tan delirant que està protagonitzant el PP: el de buscar un cap de turc per a que no caiguen tots els implicats del PP valencià en la trama Gürtel, començant principalment pel president Camps”.

La formació d’esquerres considera que si es produeix el cessament de Costa el pròxim dimarts, “aquest ha de venir acompanyat ineludiblement per més dimissions al si del PP i del govern valencià. La primera d’elles ha de ser la de Camps, qui sembla que no es dona per al·ludit quan li la reclamen per tots els racons. Ell és el màxim responsable d’aquesta gravíssima situació, ha de donar la cara i no jugar a triar un cap de turc”.

Sanz acusa a Camps de “creure que amb una única baixa, aquest assumpte es tancarà i està molt equivocat. L’exercici de depuració de responsabilitats ha d’ampliar-se per tots els racons del seu govern i partit”.

La coordinadora d’EUPV insta, a més, al president del Consell a que explique “on està ara eixe nada de nada que assegurava davant les Corts Valencianes fa mesos. Que ens explique als ciutadans a la cara de nou que no hi ha res de la trama Gürtel, que ho faça després de l’informe policial fet públic, de l’obertura del sumari del cas i ara de les destitucions, suspensions de militància i la pressió que està rebent ell mateix des del seu partit a Madrid per a que prenga mesures de neteja”, incideix Sanz.

La dirigent d’esquerres recorda que de la mateixa manera que el PP pensa destituir el pròxim dimarts a Costa, “teòricament perquè aquest ha mantingut unes converses compromeses amb el responsables de la trama Gürtel, ens resulta sorprenent que no es faça el mateix amb els altres membres del PP que també han mantingut converses amb aquestos individus, com és el cas de Camps i el seu amiguito del alma”.

Sanz afegeix que aquest “indignant espectacle perjudica seriosament a la imatge de la classe política. És desolador que els valencians i valencianes presenciem els extrems de supèrbia, d’aferrament al càrrec i xuleria al què poden arribar alguns polítics”, critica.