miércoles, 7 de octubre de 2009

Esquerra Unida exigeix a Camps la seua dimissió i la convocatòria “immediata” d’eleccions

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, considera que l’obertura del secret del sumari del cas Gürtel “corrobora totes les informacions que han anat apareixent en els últims mesos als mitjans de comunicació i coincideix amb les proves que figuren a l’informe policial arxivat pel Tribunal Superior de Justícia. La implicació de Camps, de Costa, de la cúpula del PP en aquest cas de presumpta corrupció ja no pot negar-se més i davant aquesta situació sense precedents, Camps ha de deixar el seu càrrec, s’han de disoldre les Corts i convocar-se eleccions de manera urgent”.

Sanz considera que els fets que apareixen al sumari del cas Gürtel “són gravíssims i si a Camps li queda encara un mínim d’ètica ha de respondre als ciutadans i deixar de embrutar la imatge de les institucions”.

Esquerra Unida exigeix, a més, “que tots aquells membres del PP i càrrecs públics d’aquest partit que apareixen implicats en aquest cas siguen jutjats perquè els delictes que sobrevolen sobre ells són molt greus. Estem parlant de l’ús de les institucions i els diners públics”.

La diputada d’esquerres insta a Camps i a tots aquells implicats en el cas Gürtel “a apartar-se de la vida pública mentre dura, almenys, el procés judicial. Han de fer-ho per salut democràtica i per deixar d’embrutar més les institucions valencianes”.

Sanz conclou: “el PP, des de la seua responsabilitat institucional i com a partit democràtic, hauria de prendre mesures contundents per evitar un deteriorament irreversible de les institucions per a que aquestes no es vegen esguitades més per la presumpta corrupció de destacats dirigents del seu partit”.

Mancança de transparència

Esquerra Unida entén que el PP “ha arribat a uns extrems inaudits d’ocultació i mancança de transparència. No sols hem de suportar en les Corts les continues mentides del president Camps, sinó que seguim esperant que se’ns faciliten la documentació i els contractes de la Generalitat amb les empreses vinculades a la trama Gürtel”.