lunes, 9 de marzo de 2009

Marga Sanz és elegida coordinadora d’Esquerra Unida per unanimitat del Consell Polític Nacional

Sanz ha agraït en el seu discurs “l’amplíssim” recolzament mostrat en una única llista, “cosa que significa el vot de la responsabilitat i la cohesió d’aquesta organització, qui ha posat el 100% de la seua voluntat i esforç per caminar cap a la seua refundació”. El Coordinador General de IU, Cayo Lara, s’ha adreçat amb paraules afectuoses a Sanz i ha recordat a l’assemblea: “esteu ací perquè heu resistit i ara cal fer el camí que ja varem emprendre en la passada assemblea federal de IU”.
La llista encapçalada per la nova coordinadora d’EUPV ha estat escollida per quasi la unanimitat de l’assemblea, un 90’4%. Del total dels 273 votants, 238 han votat a favor en llista tancada, 9 han votat a favor en llista oberta i s’han enregistrat 10 vots en blanc i 7 vots nuls. Posteriorment, el Consell Polític Nacional d’EUPV ha escollit Marga Sanz per unanimitat.
Sanz ha tingut paraules d’agraïment a la seua predecessora en el càrrec, Glòria Marcos, de qui ha destacat que s’ha convertit ja “en un referent històric de la nostra organització, per la seua fermesa i la seua valentia, front aquells que vullgueren vilipendiar a Esquerra Unida i no s’adonaren de la nostra unitat malgrat haver patit la deslleialtat, la traïció i el transfuguisme”.
La nova coordinadora d’EUPV a més ha fet referència a la decisió de Marcos de cedir-li l’escó de les Corts el pròxim mes de setembre: “sols puc mostrar el meu agraïment personal i el de l’organització per la seua generositat política sense precedents ni en el País Valencià ni en tot l’Estat Espanyol”. Sanz ha anunciat que EUPV seguirà comptant amb la presència de Marcos, qui presidirà pròximament la fundació Institut d’Estudis Polítics, una entitat destinada a promoure la formació, el debat social i els valors de l’esquerra.
Pel que fa a la llista que encapçala la nova coordinadora, Sanz ha destacat la seua característica “eminentment política, que recull la immensa majoria de la pluralitat de l’organització, i que s’ha elaborat amb criteris de renovació i gènere”.
La nova dirigent de la formació d’esquerres ha destacat la tasca “apassionant i de repte” que espera a Esquerra Unida: “la consolidació i ampliació de ser la tercera força del País Valencià. Tenim present i futur, som l’esquerra alternativa valenciana transformadora, més necessària que mai en aquestos moments de crisi. Fins al 2011, hem d’aconseguir un objectiu molt clar: un col·lectiu d’EUPV en cada municipi valencià i en cada col·lectiu una llista”.

El Coordinador General de IU, Cayo Lara, ha apel·lat a la unitat d’EUPV i de IU, al trajecte “cap al socialisme del segle XXI”, fent referència també a la greu crisi que estem patint, “de la què són responsables els governs del PP i PSOE, i de la què abans s’han beneficiat els especuladors -a qui tots coneixem en molts pobles i ciutats- i la corrupció ha estat intrínseca en el propi model”.
La nova coordinadora d’EUPV ha tancat amb paraules emocionades la X Assemblea, recordant les paraules de Joan Fuster, “El País Valencià serà d’esquerres o no serà”.