miércoles, 17 de junio de 2009

Marga Sanz (EU): “El PP utilitza la negativa i la censura per amagar irregularitats”

La coordinadora d’EUPV ha qualificat “d’inaudit” que el Partit Popular es negue a investigar la denúncia dels immigrants de Castelló, “els quals foren presumptament enganyats per assistir al mitin de Rajoy a canvi de treball. És la forma d’actuar del PP: negar les evidències, impedir que els instruments democràtics donen claredat a les institucions i al seu propi partit i, com en un altre època, utilitzar la censura per amagar les seues irregularitats”.

Sanz afirma que la utilització “de persones per assistir a un mitin, és un fet tremendament greu i que el PP es negue a obrir una comissió d’investigació ens fa, una vegada més, sospitar moltíssim”. Per a Esquerra Unida, el Partit Popular “està acostumant-se a utilitzar una simple negativa com la prova definitiva que no existeix la culpabilitat. Li recordem al PP, a Francisco Camps, a Ricardo Costa i a Mariano Rajoy que la innocència i la culpabilitat es demostren després que actuen les eines democràtiques de la justícia, no omplint places de bous, convertint les urnes en un plebiscit, o negant simplement unes acusacions davant els mitjans de comunicació”.

La coordinadora d’EUPV entén que la dinàmica en la què ha entrat el PP “de rebutjar comissions d’investigacions, com està fent ara amb aquesta denúncia dels immigrants, però també com porta fent des de fa mesos amb el cas Gürtel, amb el cas Castellano o amb el de Fabra, sols fa que posar en un delicadíssim estat de salut a la democràcia valenciana, a l’honorabilitat de la classe política i a les institucions que representen a tots i totes”.