martes, 28 de julio de 2009

Esquerra Unida organitza a partir del pròxim dimecres la Universitat d’Estiu de l’Esquerra Europea

Assistirà el coordinador de IU, Cayo Lara, i els participants es reuniran amb la plataforma de Salvem el Cabanyal

La ciutat de València acollirà del 22 al 26 de juliol a representants de 24 partits de l’esquerra europea, procedents de 18 països, els quals participaran en la Universitat d’Estiu del Partit de l’Esquerra Europea (PIE) 2009, organitzada aquest any per Esquerra Unida del País Valencià i pel Partit Comunista d’Espanya. València rebrà així el testimoni de Paris, qui va ser seu de l’edició de l’any passat.

Les jornades de la Universitat d’Estiu de l’Esquerra Europea se celebraran en l’Expohotel de València. Les sessions han estat organitzades pel PIE i Transform! Europa, i tractaran, entre d’altres qüestions, de la crisi econòmica, la cooperació euromediterrània i els drets dels seus pobles, els mètodes polítics i sindicals de l’esquerra, el nou escenari polític després de les eleccions europees i les experiències de govern en Amèrica Llatina.

La Universitat d’Estiu Europea estarà inaugurada el dijous 23 de juliol a les 9H pel secretari general del PCE, qui un dia abans –dimecres 22 de juliol- a les 17H de la vesprada oferirà una roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació.

Entre els participants de la Universitat d’Estiu Europea, es trobaran representants de partits com Die Linke d’Alemanya, el Partit Comunista Francés, Rifondazione Comunista de Itàlia, Akel de Xipre, el Bloco de Esquerda de Portugal, el Partit dels Treballadors Suissos, i altres partits socialistes i comunistes d’Europa, com de Finlàndia, Polònia, Txèquia, Bèlgica, Estònia, Dinamarca, Grècia i Irlanda, entre molts altres.

A més, assistiran diversos eurodiputats i polítics i personalitats reconegudes com Giusto Catania –ex diputat del Parlament Europeu del PRC de Itàlia-, Pedro Páez -ex ministre d’economia de Equador, Haris Golemis del Institut Nicos Poulantzas de Grècia, Valter Pomar–president del Fòrum de Sao Paulo- i Giorgios Loukaides, responsable de política internacional del PIE.

Cayo Lara i una reunió amb Salvem el Cabanyal

El coordinador general de IU, Cayo Lara estarà present el divendres 24 de juliol en les jornades, on realitzarà una roda de premsa a les 11’30H i acudirà després a un dinar amb representants de la societat valenciana.
Els participants de les jornades també realitzaran diverses visites turístiques a la ciutat i a l’Albufera, així com una de caràcter reivindicatiu el dissabte 25 de juliol al barri històric del Cabanyal, on es reuniran amb el col·lectiu Salvem el Cabanyal