martes, 14 de julio de 2009

Esquerra Unida se suma a l’exigència de la línia ferroviària Gandia-Oliva-Dènia

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, i el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, han acudit aquest matí a l’Ajuntament de Dénia per mostrar el recolzament de la formació d’esquerres a la campanya iniciada per tots els ajuntaments de la comarca de la Marina per exigir que es pose en marxa la línia ferroviària de Gandia-Oliva-Dènia. Sanz, qui ha posat la seua signatura en aquesta petició, ha destacat que aquest trajecte “és fonamental per vertebrar el nord i el sud del País Valencià i donar servei a més de 200.000 usuaris”.

Esquerra Unida ha denunciat en darreres ocasions l’encreuament de responsabilitats entre PP i PSOE sobre quina administració ha de fer-se càrrec de la construcció de la línia Gandia-Oliva-Dènia: “ha estat un panorama vergonyós veure com les dues administracions es passaven la pilota. Esperem que deixen de llevar-se les responsabilitats, les assumisquen i donen cobertura ferroviària a l’enllaç entre la Marina, la Safor i València ciutat”.

Per a Esquerra Unida, ambdues administracions “mostren una forta desídia per les línies convencionals de ferrocarril, i ens sembla intolerable perquè aquest és més eficient des del punt de vista social que l’AVE i costa menys diners”.

Sanz assenyala que la baralla entre la Generalitat i el Ministeri “és molt trista. Mentre açò passa, està abandonada no sols la construcció de la línia de Gandia-Dènia, sinó també la millora i la gestió de la de Xàtiva-Alcoi des de fa més de 20 anys. Aquesta situació sols provoca l’abandonament a la vertebració del territori del País Valencià”.