martes, 14 de julio de 2009

Marga Sanz (EU): “El finançament ha de tenir en compte com a prioritat la xifra de població de les comunitats”

La coordinadora d’EUPV assenyala que el procés de negociació per al finançament de les comunitats autònomes “no ha sigut dut a terme de manera equànime. El més normal és que haguera estat una negociació multilateral, amb un acord entre totes les comunitats i no primer amb una i després amb la resta”.
Per a Esquerra Unida els criteris per al finançament “s’han de basar en les necessitats de cadascuna de les comunitats i en concret, la xifra de la població ha de pivotar eixos criteris”.
Sanz explica que per a donar-se el finançament adequat, “ha d’haver un compromís de corresponsabilitat fiscal de forma que les comunitats puguen augmentar la seua gestió i recaptació d’impostos, per això suggerim des d’EUPV la creació d’una agencia valenciana de recaptació coordinada amb l’agencia estatal, i que en eixa corresponsabilitat fiscal hi haja un compromís de les comunitats per a no reduir els impostos, perquè cal un augment fiscal per abordar les necessitats”.
La coordinadora d’EUPV critica precisament que el PP valencià fins ara “ha estat demanant sempre més diners al Govern Central, esgrimint el seu victimisme però, pel contrari a l’hora de la veritat i de portes cap endins, ha estat incapaç de dur a terme una política de fiscalitat que atenga les necessitats dels ciutadans i s’ha limitat a baixar impostos per a buscar el benefici sols d’uns pocs”.
Esquerra Unida, a més, assenyala que altre dels problemes del finançament és la mancança d’aquest destinat als ajuntaments: “aquesta absència de finançament municipal està obligant als governs autonòmics a assumir problemes dels ajuntaments que podrien resoldre’ls ells mateixos si comptaren amb recursos”, puntualitza Sanz.