martes, 28 de julio de 2009

Marga Sanz (EU): “El PP ataca els fonaments de l’Estat de Dret al posar en qüestió què és delicte i què no ho és”

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha acusat al PP de fer “com feien els monarques perses, quan no els agradava la notícia que rebien: mataven al missatger. És indignant escoltar-los acusar al personal de Judicatura, del Ministeri del Interior, de la Fiscalia, a Zapatero, als mitjans de comunicació, utilitzar termes com valencianofòbia i conspiració... el deliri al què ha arribat el PP a conseqüència de la seua vinculació amb la trama Gürtel i pel fet de voler que tot quede en penombra i no entre la llum, està ratllant ja la bogeria i l’insult al seny de la ciutadania”.

Esquerra Unida considera que la situació política actual “no s’ha viscut mai. L’encreuament d’acusacions, la crispació, el màxim representant del govern valencià a punt de seure davant la justícia... tot açò deixa una imatge terrible en el ciutadà, d’absoluta desconfiança i d’absència total d’honorabilitat i ètica de la classe política”.

Per a la coordinadora d’EUPV, l’estratègia del PP “ataca als fonaments de l’Estat de Dret, no respecta a les institucions democràtiques, a la Justícia; sembla que tot val i és capaç de posar en dubte fins i tot la divisió de poders al posar en qüestió què és delicte i què no ho és”, afirma.
Sanz afegeix: “exigim que el PP ature d’una vegada per totes aquesta voràgine i comence a depurar i a netejar. No pot tolerar-se que els noms de càrrecs com Camps, Barberà o Costa estiguen vinculats a la trama i continuen al seu escó. La justícia ha de dir si son o no innocents, però políticament, per ètica i per decència, han d’abandonar els seus càrrecs de manera urgent”.